La tècnica psicodramàtica psicoanalítica en abordatge psicoterapèutic dels trastorns psicopatològics de la infància, adolescència i edat adulta

27 de març de 2021

A càrrec del Dr. Olivier Bonard, psicodramatista, psicoanalista de la Societat Psicoanalítica Suïssa

  • Horari: 10:00 – 14:00 h .
  • Metodologia: teoria i treball de casos pràctics del psicodrama i supervisió de casos de psicoteràpia
  • Lloc: videoconferència
  • Preu: 45€
  • Traducció consecutiva
  • Certificat d’assistència

<<PROGRAMA>>

Sessió prevenció maltractament infanto-juvenil

Benvolguts i benvolgudes,

El proper 19 de novembre a les 18h, en commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants i Adolescents, l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM) amb el suport de Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) i de la Diputació de Barcelona, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona organitza, per videoconferència, la sessió: Maltractament infanto-juvenil i pandèmia, una perspectiva actual.

El programa inclou, una taula rodona d’experts amb el títol: mirada multidisciplinar del fenomen del maltractament infantil i adolescent en temps de confinament. Aportacions des de la prevenció. I el llançament de la campanya, a nivell estatal, #SEÑALDEAYUDA per a la sensibilització i prevenció del maltractament , dirigida a tota la societat i especialment el col·lectiu de  menors, amb l’objectiu de promoure l’ús d’un senyal d’ajuda universal per demanar auxili en cas de ser víctima de maltractament, especialment en situacions d’aïllament social, com es dóna actualment  arrel de les mesures de contenció de la COVID19.

La sessió està dirigida a tots els professionals de tot el territori espanyol que tinguin relació amb la infància i l’adolescència i a tots els que estiguin interessats en la temàtica del maltractament i la seva prevenció.

Per a més informació i/o per formalitzar la inscripció accedir a aquest enllaç: https://www.copc.cat/cursos/2149/Sessio-Tem-tica-Maltractament-Infanto-Juvenil-i-Pand-mia-Una-perspectiva-actual-FORMACIO-ONLINE-

Esperem que la iniciativa sigui del vostre interès i estarem encantats de comptar amb la vostra presència.

Una cordial salutació,

PROGRAMA 

Taller: Abús sexual. Exploració en infants i adolescents i enfoc terapèutic. Places disponibles.

Objectius: Adquirir coneixements i habilitats per incrementar la capacitat de detecció de l’abús sexual a nens i adolescents. Familiaritzar-se en la complexitat del procés de rebre una sospita d’abús sobre un nen i/o adolescent i confirmar o no l’experiència abusiva, treballar amb els equips de professionals implicats en el procés diagnòstic, de protecció si fes falta, de justícia, tot sostenint el nen i la seva família, i sostenir-lo en els seus espais de vida (escola, espais de lleure…)

Places disponibles, feu click a la imatge per accedir a la informació

Postgrau Especialista Peritatge Forense en Família 2019 – 2020

La unitat de Medicina Legal i Forense de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de l’Equip d’Assessorament Tècnic Civil a l’Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat aquest postgrau d’especialista peritatge forense en família, per a impartir una formació en aquest àmbit a psicòlegs i treballadors socials, tot i que està obert a altres graduats i llicenciats.

Aquest postgrau proporciona formació especialitzada que permeti actuar com a perit expert davant els jutjats i tribunals d’ordre civil. Capacitant per dur a terme avaluacions i actuacions en l’àmbit familiar forense.

>>Programa

Conferència “fragilitats”

Conferència a càrrec de Fernando Pujol i Laura Martín organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de Salut Mental per al proper 24 de maig a Barcelona

El treball en salut mental corre el risc d’allunyar-cada vegada més de la clínica. El concepte humanista de bogeria ha estat substituït pel concepte materialista de malaltia o de trastorn mental. Malaltia que, en els casos greus, és declarada com a crònica i incapacitant. D’aquesta manera es relega al subjecte a una posició d’objecte, descontextualitzat del seu medi i de la seva història pròpia, aliè a una societat que l’aparta; passiu, etiquetatge, exclòs i, de vegades, privat de llibertat.

Molts lluitem per invertir aquest tipus de relacions de poder. Defensem que sigui cada persona la que decideixi quan necessita ajuda i, en aquest cas, posar-nos incondicionalment a la seva disposició. Volem compartir amb ells una explicació sobre el que els passa, sobre l’origen i el remei dels seus sofriments. Per això proposem anar allà on hi ha els problemes de la gent. No es tracta només de neurotransmissors, gens o mecanismes de defensa, és també la pobresa, la precarietat laboral, la desigualtat o les exigències d’èxits impossibles.

Volem pensar sobre això. Plantejar-nos com podem fer per acostar-nos als ciutadans, psicòtics o no, i defensar el seu dret a seguir sent ciutadans. El que ens apropa és la consciència de la nostra fragilitat, garantia d’humilitat. Perquè al final, tots, bojos o assenyats, podem patir per la solitud de la incomprensió.

>>més informació

Col·loqui sobre la visibilitat de l’abús sexual infantil, un deure social

L’Associació Catalana per la Infància Maltractada organtiza el col·loqui interdisciplinari en torn al tema “Visibilitat de l’abús sexual infantil, un deure social. Com hi contribuïm des dels diferents àmbits professionals”, per al proper dimecres 30 de gener de 2019, de 18:00 a 21:00 h, al Centre Cívic Vil·la Florida (c/Muntaner, 544, Barcelona).

Aquesta activitat de sensibilització s’adreça preferentment a professionals i futurs professionals dels àmbits de la salut, els serveis socials, l’ensenyament, el dret i el periodisme. L’accés és gratuït, amb inscripció prèvia mitjançant correu a l’adreça acim@acim.cat.

Curs de perfeccionament en intervenció psicoterapèutica: Tècnica de Vídeo intervenció Terapèutica (VIT) 4ª edició

Octubre 2020 – juny 2021

La tècnica de la VIT s’ha desenvolupat en els últims anys sostenint-se en els avenços de les recerques sobre la psicologia de desenvolupament, especialment del Sistema Interactiu, primer equipatge innat que té el bebè i els adults que en tenen cura, especialment els pares. És el sistema de comunicació no verbal que contribueix a que el psiquisme parental contingui i estimuli el psiquisme del bebè i li permeti desenvolupar el Si Mateix (Self). Aquest sistema de relació primari es manté al llarg de la vida de la persona i contribueix a la relació amb les persones significatives: fills, parelles romàntiques, propis pares. També aquesta dimensió més primària i menys conscient de la forma de relacionar-nos amb els altres pot tenir un pes important en les relacions professionals amb altres com pacients, alumnes, famílies en risc, membres d’un equip en una empresa.  read more…